شناسهٔ خبر: 185013 - سرویس اقتصاد
نسخه قابل چاپ منبع: خانه ملت

سرمایه‌گذاری برای تولید؛ از حذف موانع تا توجه به حکمرانی ریال

محسن زنگنه عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با تأکید بر ضرورت هدایت سرمایه‌ها به سمت تولید، راهکار تحقق شعار سال را حذف موانع سرمایه‌گذاری و کاهش جذابیت بازارهای غیرمولد از طریق ابزارهای مالیاتی و حکمرانی هوشمند بر جریان ریال می داند.

به گزارش «نماینده»، محسن زنگنه درباره تحقق شعار سال مبنی بر « سرمایه‌گذاری برای تولید» اظهار داشت:برای تحقق شعار سال که سرمایه‌گذاری در تولید محور آن است، به نظر من مجلس و دولت باید دو اقدام اساسی را انجام دهند. قدم اول این است که موانع سرمایه‌گذاری را تسهیل کنیم. ما امروز سرمایه‌گذارانی داریم، چه خرد چه کلان، چه داخل کشور و چه ایرانیان خارج از کشور، که آمادگی سرمایه‌گذاری دارند، اما با موانعی روبه‌رو هستند که یا امکان سرمایه‌گذاری را از بین می‌برد، یا آن را پرخطر و پرریسک می‌کند و یا از سودآوری آن می کاهد . اگر این موانع برداشته شوند، سرمایه‌گذار بدون نیاز به تشویق، خود به خود وارد میدان می‌شود.

نماینده مردم تربت حیدریه و مه ولات در مجلس شورای اسلامی در ادامه تأکید کرد: قدم دوم کاهش جذابیت بازارهای موازی است که سودهای غیرواقعی و بالا دارند. لذا وقتی تولید ۳۰ تا ۴۰ درصد سود دارد، اما بازارهای موازی طلا ۱۴۰ درصد یا ارز ۷۰ درصد، طبیعی است که سرمایه‌ها به سمت آن بازارها منحرف می‌شوند.

زنگنه با بیان اینکه باید جذابیت بازارهای موازی کاهش یابد در ادامه به نقش تنظیم‌گری این بازارها با اخذ مالیات اشاره کرده و افزود: در دنیا نمی‌توان با برخورد مستقیم با دلالان ارز و طلا و سفته‌بازان، این بازارها را کنترل کرد. در دنیا ابزار اصلی برای کنترل این فضاها، مالیات است. یعنی با مالیات می‌توان سود بازارهای غیرمولد را کم کرد و در مقابل، با کاهش مالیات در بخش تولید، سرمایه‌گذاری را جذاب‌تر ساخت.

نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس همچنین بر اهمیت حکمرانی ریال در این بخش تأکید کرد: ما به‌جای تمرکز بر کنترل ارز، دلار و خروج سرمایه از کشور، باید مسیر ریال را رصد و مدیریت کرد. همان‌طور که نهادهای بین‌المللی مثل FATF با رصد منابع مالی، جلوی ناهنجاری‌های اقتصادی را می‌گیرند، از این رو ما می‌توانیم با برداشتن موانع و کاهش ریسک سرمایه گذار در قدم اول و اخذ مالیات و حکمرانی ریال در قدم دوم، از خروج سرمایه به سمت بازارهای غیرمولد جلوگیری کنیم.

زنگنه با بیان اینکه برای این قبیل مسائل قوانین لازم را پیش‌بینی کرده‌ایم، در پایان گفت: خلأ قانونی زیادی نداریم و نهایتاً باید اصلاحاتی در قوانین داشته باشیم. اگر مجلس، دولت و قوه قضاییه این دو مسیر را خوب مدیریت کنند، تحقق شعار سال دست‌یافتنی بوده و می‌توانیم تا پایان سال حداقل رشد ۲۰ الی ۳۰ درصدی را در زمینه سرمایه‌گذاری در تولید نسبت به سال قبل داشته باشیم که می‌تواند قدم بسیار بزرگی باشد.

وی در ادامه با اشاره به اراده مسئولین در راستای انجام این تکالیف اظهار کرد: در حال حاضر رئیس جمهور مسائلی را عنوان و معاون اول نیز کارگروه‌هایی را در این بخش تشکیل داده. در مجلس هم مواردی از سوی رئیس مجلس مطرح شده و در همین هفته ابتدایی سال، جلسات متعددی در کمیسیون جهش تولید، کمیسیون برنامه و بودجه داشته ایم. این نشان از این دارد که مجلس و دولت عزم لازم را برای انجام امور دارند، حالا باید دید این عزم چقدر عملیاتی می‌شود.

نظر شما